Drum nou, prin pădure, care leagă stațiunea Sărata Monteoru de zona Ciolanu

Un nou drum care leagă staţiunea Sărata Monteoru de localitatea Leiculeşti a fost deschis circulaţiei publice. Turiştii vor avea posibilitatea să călătorească direct din staţiuea Sărata Monteoru spre Tisău ca apoi să aleagă ruta spre Vulcanii Noroioşi fără să mai ocolească. Drumul amenajat în mare parte prin pădure va scuti un ocol de 15 kilometri, prin Verneşti.

Traseul are o lungime de 14,2 kilometri şi se suprapune cu două tronsoane de drum judeţean şi cu aproape zece kilometri de drum forestier. Valoarea proiectului este de peste 40 de milioane de lei. Drumul a fost bine asfaltat şi are balustrade de protecţie pe ambele laterale, acolo unde prezenţa acestora era absolut necesară.

Lucrarea de reabilitare a fost executată în etape şi a durat câţiva ani. Potrivit președintelui CJ Buzău, noul drum va creşte importanţa staţiunii Sărata-Monteoru şi va scurta distanţa către obiectivele turistice de pe Valea Buzăului, mai ales pentru bucureşteni.

Din perioada dacică, au fost cercetate trei sanctuare şi numeroase construcţii civile, a fost descoperit un tezaur de monede din argint şi celebrele statuete din lut, cunoscute astazi in toată lumea drept „plastica de la Cârlomăneşti”.

Nu a fost tăiată nicio panglică inaugurală ci, doar a fost înlăturat semnul care interzicea circulaţia mijloacelor auto pe acest traseu turistic, de o frumuseţe deosebită.

Fii Reporter