joi, 18 aprilie, 2024

Din liceu, direct în șomaj. Sute de absolvenți buzoieni vor indemnizație de șomaj

Din liceu, direct în șomaj. Sute de absolvenți buzoieni vor indemnizație de șomaj

Facebook
Twitter
Email

Elevii din judeţul Buzău care au terminat studiile liceale, dar nu au promovat examenul de maturitate, se pot inscrie la Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău pentru a obţine ajutor de la stat. Absolvenţii au la dispoziţie 60 de zile să se înregistreze la AJOFM pentru a putea beneficia, timp de şase luni, de o indemnizaţie de şomaj ce reprezintă 50 la sută în indicatorul de referinţă, adică 250 lei. Zeci de tineri merg zilnic la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău pentru a beneficia de ajutorul lunar de 250 de lei.

Nici nu au finalizat bine examenele, iar absolvenţii liceelor din judeţul Buzău, în special cei care au picat examenul de Bacalaureat, fac coadă la sediul AJOFM Buzău ca să-şi depună cererile pentru indemnizaţia de şomaj.

Potrivit legii, absolvenţii au 60 de zile să se înregistreze la AJOFM pentru a putea beneficia, timp de şase luni, de o indemnizaţie de şomaj ce reprezintă 50 la sută în indicatorul de referinţă, adică 250 lei, dar şi de unele măsuri active, precum servicii de mediere şi consiliere.

În cazul încadrării în muncă, tinerii absolvenţi primesc din partea statului o primă de angajare de 500 de lei.

Toate informaţiile necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj, dar şi în legătură cu alte facilităţi acordate absolvenţilor pentru stimularea angajării, pot fi accesate la următorul link specializat: http://fii-informat.ro/ro .

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.