vineri, 29 martie, 2024

Din ce în ce mai mulți buzoieni cer ajutorul Avocatului Poporului

Din ce în ce mai mulți buzoieni cer ajutorul Avocatului Poporului

Facebook
Twitter
Email

În primele şase luni ale anului, la Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului s-au primit 45 de petiţii din partea buzoienilor, din care au fost constituite 35 de dosare. Mai mult de jumătate dintre cazuri au fost soluţionate în favoarea cetăţenilor. „Cu ocazia audienţelor acordate în municipiul Buzău, la sediul Instituţiei Prefectului, s-au prezentat 127 de persoane, iar telefonic, au apelat 40 de cetăţeni din judeţul Buzău”, se arată într-un bilanţ al primelor şase luni ale anului 2013 dat publicităţii de Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului.

Cele mai multe petiţii au vizat nerespectarea dreptului de proprietate privată, a dreptului la un nivel de trai decent, a dreptului de petiţionare, protecţia copiilor şi a tinerilor, protecţia persoanelor cu handicap sau au vizat drepturile persoanei vătămate de o autoritate publică.

Au existat şi petiţii prin care cetăţenii au sesizat posibile încălcări ale altor drepturi constituţionale, cum ar fi dreptul la informare, protecţia persoanelor cu handicap, dreptul la muncă şi protecţia socială a muncii, însă numărul acestora fost mai mic.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.