luni, 26 februarie, 2024

Deputatul Ionela Dobrică încurajează autoritățile locale să obțină granturi pentru înființa în comune hotspoturi WiFi

Deputatul Ionela Dobrică încurajează autoritățile locale să obțină granturi pentru înființa în comune hotspoturi WiFi

Facebook
Twitter
Email

Zilele trecute am trimis tuturor primarilor din județul Buzău o adresă cu privire la programul de acordare de vouchere pentru infrastructura wireless, WiFi4EU.

Acest program, despre care se pot afla detalii complete de aici, prevede acordarea de granturi în valoare de 15 000 de Euro pentru localitățile din mediul rural și urban mic în vederea achiziționării și instalării de echipamente destinate hotspoturilor WiFi.

Consider că accesul la o rețea de internet stabilă, performantă și cât mai modernă este în zilele noastre o necesitate și, așa cum a fost declarat de Organizația Națiunilor Unite, un drept de bază al tuturor cetățenilor.

De aceea, atunci când am aflat despre dorința Uniunii Europene de a implementa acest program, în cadrul întâlnirii cu doamna Mariya Gabriel, Comisar european responsabil pentru economie digitală și societate digitală, mi-am propus să încurajez autoritățile locale să acceseze acest program.

Deja interesul pe care primarii l-au arătat în urma adresei pe care le-am trimis-o este un semnal bun că au înțeles cât de importantă este tehnologia, informația și comunicarea pentru ca o societate, indiferent de dimensiunea sa, să progreseze și să se dezvolte din toate punctele de vedere.

Deputat Ionela Viorela Dobrică

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.