Deputatul Dănuț Păle a semnat inițierea unor proiecte în domeniile agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice

Deputații și senatorii revin la Palatul parlamentului într-o nouă sesiune ordinară. Activitățile din teritoriu își vor găsi astfel aplicare în noile inițiative legislative pe care aleșii le vor depune și vota. Ca membru al parlamentului, fiecare deputat sau senator poate iniția acte normative în orice domeniu, mandatul acestora fiind egal. Însă, unii dintre reprezentanți au la activ inițiative legislative care se referă preponderent la un anumit domeniu.

Printre parlamentarii pe care îi are județul Buzău în această legislatură se află și Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, deputat aflat la primul mandat. Cele mai multe dintre inițiativele acestuia privesc exact domeniul vizat de comisia permanentă din care face parte.

Astfel, regăsim din domeniul montan Propunerea legislativă privind Legea muntelui, Propunerea legislativă privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor, fructelor de pădure şi plantelor medicinale în zona montană, Propunerea legislativă privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare lapte în zona montană, sau din domeniul susținerii crescătorilor de animale, cum ar fi Proiectul de Lege privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol, Proiectul de Lege privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproductive ori Propunerea legislativă privind aprobarea Programului de susţinere a producătorilor din sectorul pescuitului şi acvaculturii.

„Consider că fiecare trebuie să facem acel lucru la care ne pricepem cel mai bine. Eu sunt de profesie medic veterinar. În același timp, iubesc și muntele. Așa că mi se pare normal ca atunci când ajung în poziția de a propune sau susține acte normative să o fac în domeniile în care pot înțelege cel mai bine situația actuală și care sunt modificările în bine pe care le-am putea aduce. Toate acestea, bineînțeles reflectate în îmbunătățirea calității vieții românilor. Pentru că proiecte de genul celui care privește investițiile pentru înființarea centrelor de colectare a laptelui sau cel de susținere a activității de reproductiție, incubație și creștere din sectorul avicol au ramificații în foarte multe domenii: creștere economică pentru producători și implicit pentru România, produse autohtone de o calitate superioară, stimularea competiției între producători.”

Preferința pentru un anumit domeniu nu exclude totuși interesul pentru alte segmente ale societății. De aceea, deputatul Dănuț Păle a semnat și inițierea unor proiecte de protejare a mediului, cum ar fi Proiectul de Lege privind unele măsuri în domeniul protecţiei apelor și Propunerea legislativă privind modalitatea de gestionare a pungilor de plastic sau pentru protejarea unor categorii de persoane aflate în situații periculoase precum Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

„Îmi doresc să contribui la crearea unui cadru legislativ cât mai bun și mai coerent, de aceea mă concentrez pe domeniile pe care le cunosc. Asta nu înseamnă că nu mă informez și în privința tuturor celorlalte aspecte ale societății și că nu încerc să îmi aduc aportul acolo unde pot. Sunt un apărător al mediului și cred că acest lucru este esential pentru viitorul tuturor. Trebuie să fim atenți ce lăsăm în urmă, care este moștenirea pe care o oferim copiilor nostri. Progresul trebuie să fie sustenabil, iar mediul în care trăim trebuie să fie propice unei vieți sănătoase. În ceea ce privește victimele violenței, indiferent de natura acesteia, voi susține inițiativele care le vor oferi siguranță, protecție sau metode de a depăși traumele la care sunt supuse de semenii lor, deoarece orice act de violență împotriva unei persoane este o formă de acțiune disprețuibilă. Mi-am propus ca în acest mandat să fac atât de mult bine cât îmi stă în putere și sper că voi reuși.”

Inițiativele legislativele ale aleșilor sunt publice și se pot consulta pe paginile de internet ale Camerelor.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI