sâmbătă, 9 decembrie, 2023

De ce liberalii din CJ Buzău se opun cumpărării a două imobile retrocedate? Pentru că sunt ”vechituri” prea scumpe

De ce liberalii din CJ Buzău se opun cumpărării a două imobile retrocedate? Pentru că sunt ”vechituri” prea scumpe

Facebook
Twitter
Email
Proiectele de hotărâre ce vizau cumpărarea de către Consiliul Județean Buzău a două clădiri în care funcționează Centrul Militar Județean și comisiile pentru protecția copilului și pentru orientare școlară au fost respinse din nou. Proiectele nu au întrunit numărul necesar de voturi întrucât consilierii noului PNL au votat împotrivă iar din rândul social-democraților au lipsit doi consilieri.

La ședința ordinară de joi dimineață, a fost prezent și comandantul Centrului Militar Județean Buzău care a explicat aleșilor de ce este necesară cumpărarea clădirii din strada Bistriței dar a admis și faptul că după achiziționare clădirea are nevoie și de reparații.
 
Consilierii liberali și-au explicat, la rândul lor, votul împotrivă prin faptul că prețul nu este deloc unul mic pentru o „vechitură”.
 
La finalul ședinței, vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că probabil aleșii liberali s-au opus proiectului „din cauza caniculei” și a dat asigurări că la o următoare ședință, când vor fi prezenți probabil toți aleșii județeni, proiectul ar putea întruni numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat.
 
Consiliul Judeţean Buzău este nevoit să cumpere două clădiri în care îşi au sediul instituţii subordonate, după ce imobilele au fost retrocedate foştilor proprietari iar aceştia au formulat pretenţii băneşti. 
 
Juriştii Consiliului Judeţean Buzău au încheiat demersurile în privinţa achiziţionării imobilelor care găzduiesc Centrul Militar Judeţean şi Comisia pentru Orientare Şcolară. În urma negocierilor cu proprietarii celor două clădiri, valoarea acestora a fost stabilită la 300.000 de euro.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.