Curg plângerile la adresa primarului din Bălăceanu. Aurel Tulin este acuzat că le taie ajutorul social celor care sunt împotriva sa

Doi dintre cei pedepsiți de primar

Se înmulțesc acuzațiile de abuz la adresa primarului din Bălăceanu, Aurel Tulin. Trei săteni spun că le-a fost suspendat pe nedrept ajutorul social acordat lunar de primărie. Li s-a spus că din cauza orelor nerespectate de muncă în folosul comunității însă adevăratul motiv, spun ei, este altul: se răzbună pe cei care nu vor să îl susțină la viitoarele alegeri. Tulin neagă acuzațiile și spune că sistarea ajutoarelor este justificată.

Hoție pe față! Asta spun trei localnici din Bălăceanu despre activitatea primarului Ion Tulin. Ilie Cristache este unul dintre ei. Beneficiar al venitului minim garantat de aproape 9 ani, Ilie s-a trezit zilele trecute cu înștiințare de la Primăria condusă de Aurel Tulin, prin care i se comunică decizia de sistare a plății ajutorului social. Soția lui Ilie Cristache, Iordana, spune că motivul anunțat de primar, adică lipsa de la munca în folosul comunității, nu este real.

”Soțul meu a lipsit o singură zi din cele șapte în care trebuia să meargă obligatoriu. Trebuie să muncească 71 de ore în șapte zile. El a fost cât a fost și ceilalți oameni de la venitul minim garantat. Problema e că i-a tăiat numai lui venitul și altor doi, nu și celorlalți. Noi din banii aștia, 442 de lei, și alocațiile celor doi copii trăim. Nu se poate să ne lase fără bani. E răzbunare ce face primarul cu noi, pentru că a aflat că noi îl susținem pe viceprimar la alegeri”, ne-a declarat Iordana Cristache.

lista bz

Alți doi săteni sunt în aceeași situație. Ei susțin că au participat la muncile în folosul comunității tot atâtea ore cât ceilalți beneficiari, însă din pontajul făcut de oamenii primarului reiese acum că au fost absenți.

La rândul său, primarul Aurel Tulin susține că doar două persoane au fost scoase de la plata ajutorului social și că măsura sa este justificată. ”Sunt niște ore care trebuie lucrate la ajutorul ăsta social iar cei doi nu au fost deloc”, răspunde primarul acuzațiilor care i se aduc.

PSD-istul Tulin se află în competiție cu viceprimarul său, Mirel Ion, care râvnește la cel mai important scaun din Primărie. De când și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale, pe listele PNL, s-a ales cu tăieri de salarii din partea șefului său și interdicția de a mai intra în biroul din Primăria Bălăceanu.

Fii Reporter