Crucea Alb Galbenă, salvată de Consiliul Județean. Fundația va primi finanțare în următorii trei ani

Consilierii județeni și-au însușit, joi, acordul de parteneriat pentru îngrijiri medicale în județul Buzău încheiat zilele trecute de Provincia Flandra Orientală (Belgia), Fundația Crucea Alb Galbenă Flandra (Belgia), Consiliul Județean Buzău și Fundația Crucea Alb Galbenă România – Filiala Buzău.

În urma acordului, atât autoritățile belgiene cât și Consiliul Județean Buzău vor finanța activitatea Crucii Alb Galbene Buzău după ce aceasta a pierdut finanțarea din partea Ministerului Muncii.

„Din nefericire Crucea Alb Galbenă a pierdut în acest an finanțarea de la ministerul Muncii și s-a pus chiar problema încetării activității. Noi consilierii județeni am dat o hotărâre prin care să asigurăm finanțare în acest an dar în urma discuțiilor cu autoritățile belgiene am semnat un nou acord de finanțare de 30.000 de euro pe 3 ani. Același lucru îl vom face și noi, Consiliul Județean pentru că e un serviciu bine pus la punct și sunt mulți oameni care au nevoie de îngrijiri la domiciliu. Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni care și-au dat girul pentru finanțarea acestei activități”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele C.J. Buzău.

Fundaţia Crucea Alb Galbenă România este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, care de aproape două decenii se ocupă de îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice şi se preocupă de bunăstarea şi liniştea seniorilor. Fundaţia Crucea Alb Galbenă România are ca misiune să ofere tuturor persoanelor eligibile servicii medicale de calitate la domiciliu, atunci când au nevoie, fără costuri, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI