sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Cristinel Romanescu a fost eliberat oficial din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău

Cristinel Romanescu a fost eliberat oficial din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email
Cristinel Romanescu a fost eliberat, joi, din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, demisia sa fiind votată în unanimitate de consilierii județeni. După eliberarea din funcție, Romanescu va rămâne simplu consilier județean, în locul său urmând a fi votat vicepreședinte un al consilier.
 
La ședința de joi a miniparlamentului județean, Romanescu a stat lângă liberalii vechi.
 
„M-am întors în scaunul de Consilier Județean. Eu consider că am făcut asta încă de atunci când mi-am depus demisia, acel document controversat pe care mulți l-au interpretat eronat. Eu consider că de atunci am spus clar punctul meu de vedere. Părerea mea este ca s-a încercat și se încearcă unirea PDL și PNL la Buzău și cred că mai este de lucru la acest aspect la fel cum cred că a fost o nedreptate schimbarea mea din funcție fără să încerc vreun moment să nu meargă această unificare la Buzău”, a declarat la finalul ședinței Cristinel Romanescu.
 
Cristinel Romanescu a anunțat la sfârșitul lunii iunie că demisionează din funcția de vicepreședinte al CJ, pentru a demonstra că sunt nefondate  acuzele venite din partea colegilor de partid, privind un așa-zis pact încheiat între acesta și consilierii PSD din tabăra adversă. 
 
Pentru ca mandatul său să înceteze oficial, a fost nevoie de o hotarâre în acest sens, dezbătută în ședința de luna trecută, dar care nu a trecut de votul aleșilor.
 
La ședinta din iunie a fost prezent si prefectul George Sava, iar la momentul votului referitor la acest proiect de hotarare, consilierii PSD s-au abținut, la fel si cei ai UNPR si PP-DD, astfel că nu a fost intrunit numărul necesar de voturi eliberarii din funcție a vicepreședintelui demisionar.
 
Atunci, proiectul a fost respins și astfel Cristi Romanescu a mai rămas o vreme în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean cu ajutorul consilierilor PSD.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.