miercuri, 21 februarie, 2024

Cristi Bîgiu, acuzat că ar fi ajutat firma șefului RA-APPS să obțină un contract de lucrări în comuna Ghergheasa

Cristi Bîgiu, acuzat că ar fi ajutat firma șefului RA-APPS să obțină un contract de lucrări în comuna Ghergheasa

Facebook
Twitter
Email
Numele lui Cristinel Bîgiu, președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, este vehiculat într-un dosar în care este cercetat pentru corupție directorul RA-APPS, Gabriel Surdu. Acesta este acuzat că, în 2013, i-ar fi cerut lui Bîgiu să-i faciliteze obţinerea unor contracte pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar. 

Este vorba despre un contract privind lucrări de canalizare în comuna Ghergheasa, în valoare de aproape 11 milioane euro, potrivit unor surse judiciare. 
 
Procurorii DNA au efectuat, miercuri, patru percheziţii în Bucureşti şi Prahova, la sediul RA-APPS, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, surse judiciare declarând că printre cei vizaţi ar fi şi directorul instituţiei. 
 
Gabriel Surdu este cercetat de DNA pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău de la acea dată, Cristinel Bîgiu, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar. 
 
Aceleași surse au precizat că președintele CJ Buzău a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu și l-a sprijinit să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenției pe lângă primarul localității, cerând 8% din valoarea contractului. 
 
Potrivit surselor, în 21 mai 2014 între Primăria Ghergheasa și SC Construct CO Group SRL, administrată de Horațiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea și execuția ”Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare în comuna Ghergheasa, jud. Buzău”, în valoare de aproximativ 11 milioane euro. 
 
Şeful RA-APPS urmează să fie dus la sediul DNA, pentru a fi audiat, împreună cu celelalte persoane vizate în dosar.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.