duminică, 19 mai, 2024

Continuă reabilitarea secțiilor Spitalului Județean Buzău, cu bani europeni. Consiliul Județean este cofinanțator

Continuă reabilitarea secțiilor Spitalului Județean Buzău, cu bani europeni. Consiliul Județean este cofinanțator

Facebook
Twitter
Email

Miercuri, a fost aprobată o nouă finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre „Dotarea și reabilitarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău”, proiect în valoare totală de 430.000 de lei, cu o contribuție proprie a Consiliului Județean Buzău de 39.000 lei. 

Cabinetul de planificare familială funcționează în sediul fostei policlinici 23 August din municipiul Buzău. Conducerea Consiliului Județean Buzău spune că personalul medical al acestui cabinet își desfășoară activitatea în condiții improprii, așa că era mare nevoie de lucrări de reamenajare și dotare a obiectivului cu aparatură medicală nouă.

„Sper ca acest proiect să vină în întâmpinarea unui numâr cât mai mare de tineri și să ofere o perspectivă mai sănătoasă și mai frumoasă asupra ideii de familie. Prin implementarea proiectului, este vizată amenajarea și dotarea Cabinetului de planificare familială din structura Spitalului Județean de Urgență Buzău, care furnizează servicii medicale de complexitate redusă, servicii de educație sexuală și de protejare față de bolile cu transmitere sexuală, care fac parte din pachetul de servicii pachetul minimal”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Urmează acum ca specialiștii de la Ministerul Dezvoltării să se ocupe de licitația pentru desemnarea firmei care va avea ca sarcină modernizarea cabinetului de planificare familială. Proiectul privind reabilitarea şi dotarea cabinetului de planning familial ar urma să fie implementat până pe 30 noiembrie 2025.

În ultimii 5 ani, de serviciile acordate prin Cabinetul de planificare familială din cadrul S.J.U. Buzău, de altfel, singurul cu această specialitate din județ, au beneficiat aproape 5.000 de buzoieni.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.