vineri, 29 martie, 2024

Continuă asfaltările pe drumurile județene și comunale din zona de munte a județului Buzău

Continuă asfaltările pe drumurile județene și comunale din zona de munte a județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un drum județean important care va fi reabilitat în acest an, din fondurile obținute de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, leagă localitatea Cislău de județul Prahova, prin Buda-Crăciunești.

Tot în acest an, sunt programate lucrări de asfaltare pe drumul care leagă comunele Pârscov, Cozieni, Bozioru și Brăiești.

Până la finalul anului, ar mai putea fi reabilitate alte două tronsoane de drumuri județene, importante pentru dezvoltarea turismului în zona de munte.

Este vorba despre șoseaua care leagă localitățile Podu Muncii, intersecția cu DJ203K, și Plaiul Nucului, precum și cea care asigură accesul rutier din comuna Berca spre Vulcanii Noroioși.

Pentru ambele proiecte, Consiliul Județean Buzău încearcă atragerea de fonduri europene, documentația necesară fiind deja pregătită de către specialiștii instituției. Urmează ca ambele proiecte să fie trimise către Agenția de Dezvoltare Regională – Sud Est.

În același context, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, a mai anunțat astăzi că podul de la Vadu Pașii va fi gata la toamnă, și nu la vară, așa cum se anunțase la începutul anului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.