Construcția unui nou pod peste râul Buzău, la Vadu Pașii, soluția pe care autoritățile o iau din ce în ce mai în serios

După ani întregi de promisiuni, podul de la Vadu Pașii ar putea fi lăsat în ruină. Autoritățile buzoiene iau în calcul construcția unui pod nou lângă cel vechi, proiect care ar costa mai puțin decât o reabilitare și care nu ar implica atâta birocrație. Până la găsirea unei soluții viabile, mii de locuitori din zona de câmpie continuă să ocolească zece kilometri pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Reabilitarea podului de la Vadu Pașii, de peste râul Buzău, este un proiect care bate pasul pe loc din 2005. Închis circulaţiei rutiere în urmă cu 10 ani, podul urmează să fie consolidat dar când, nu se stie.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău așteaptă perfectarea tuturor documentelor necesare pentru a demara lucrările. De câteva luni se așteaptă un aviz de la Ministerul Culturii. „Sufocați” de birocrația fazei de proiectare a lucrarilor de reabilitare, reprezentantii Consiliului Judetean Buzau iau în calcul o noua solutie, mai ieftina și mai simplă: construcția unui pod nou lângă cel vechi.

Podul de peste râul Buzău, de la Vadu Pașii, este monument istoric și are o lungime totală de 344 de metri. Din cauza inundaţiilor din ultimele decenii, care l-au şubrezit, de 11 ani, pe pod mai este permis doar traficul pietonal. Navetiştii din trei comune din apropierea municipiului Buzău sunt cei mai afectaţi, deoarece trebuie să facă un ocol de zece kilometri ca să ajungă în oraş.

Fii Reporter