Construcţia de sensuri giratorii și reabilitarea Bazarului, pe lista proiectelor anunţate de Primăria Buzău pentru 2017

Noul an pare a fi, pentru autorităţile Buzăului, unul al proiectelor de dezvoltare urbană. Actualul primar al Buzăului, Constantin Toma, anunţă investiţii majore, chiar în prima parte a anului, în modernizarea unei porţiuni din Bulevardul Unirii, amenajarea a trei sensuri giratorii în Bariera Ploieşti dar şi câteva noutăţi în mediul privat, respectiv construcţia unor supermarketuri.

Într-un mesaj video adresat buzoienilor, edilul şef a dezvăluit priorităţile anului în care tocmai am păşit. Astfel, Constantin Toma va urmări îndeplinirea a nu mai puţin de 14 obiective iar lista cu ceea ce şi-a propus pentru anul viitor începe cu asfaltările şi modernizările de străzi, precum şi cu refacerea infrastructurii.

„În primul rînd, asfaltarea celor 56 de stăzi care nu au fost asfaltate niciodată. Realizarea totală a asfaltării şi amenajării intrării în Buzău dinspre Ploieşti astfel încât să avem o referinţă de stradă europeană pentru tot ce se va amenaja în Buzău în anul următor”, a spus Constantin Toma.

O firmă de consultanţă efectuează studii în ceea ce priveşte sistematizarea circulaţiei la intrarea în oraş. Constantin Toma a anunţat că înainte de lucrările la carosabil se va încerca şi coborârea şi îngroparea cablurilor aflate pe stâlpi de o parte şi de alta a şoselei. În porţiunea de drum din Bulevardul Unirii care va fi modernizată experimental vor apărea trei sau patru sensuri giratorii.

Unul dintre ronduri va fi amenajat la intersecţie DN2 E85 cu şoseaua de centură, într-o zonă unde de-a au avut loc numeroase evenimente rutiere de-a lungul vremii. Cel de-al doilea sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia bulevardelor Unirii şi Mareşal Averescu, iar cel de-al treilea, la urcarea pe podul Drăgaica, unde se formează ambuteiaje atunci când traficul înspre şi dinspre zona industrială este crescut.

Un al patrulea sens giratoriu ar putea fi construit în dreptul patinoarului, unde vor fi bretele de legătură cu parcarea complexului comercial Kaufland care este deja în construcţie la fosta fabrică de lapte.

Pe lista investiţiilor noi în reţeaua comercială din Buzău, alături de Kaufland Sud se mai află un nou supermarket Lidl, care va fi construit în Bariera Ploieşti, pe terenul aferent fostei închisori. Proiectul este mai vechi, a fost suspendat pentru o perioadă însă de curând demersul de autorizare pentru acest obiectiv a fost reluat, potrivit viceprimarului Ionuţ Apostu.

Accesul către noul supermarket Lidl va fi realizat odată cu reamenajarea intersecţiei de la Olimpic, proiect ce presupune construirea unui sens giratoriu. Tot în zona Unirii Sud, va fi inaugurat un magazin Carrefour Market, care va fi amenajat pe Bulevardul Unirii, în apropierea sediului ACR.

Pe lista primarului se regăseşte şi continuarea proiectului de amenajare a platfortmelor de gunoi îngropate, a locurilor de joacă pentru copii, precum şi a locurilor de parcare.

Toma are proiecte şi în sfera tehnologiei, astfel că edilul şef şi-a propus ca până la sfârşitul lui 2017 toţi buzoienii să aibă acces la wi-fi în locurile publice. Totodată, 2017 va fi şi anul în care pensionarii se vor putea întâlni în cluburi special organizate pentru ei iar Bazarul din capăturl străzii Cuza Vodă va deveni sediu secundar al Primăriei.

„Modernizarea pieţelor din Buzău, îmbunătăţirea infrastructurii cimitirelor din oraş şi începerea unui nou cimitir municipal; reamenejarea Bazarului în vederea transformării lui în al doilea sediu al Primăriei Buzău pentru îmbunătăţirea radicală a deservirii buzoienilor; introducerea de wi-fi în toate zonele publice din oraş; amenajarea de terenuri de sport în toate şcolile pentru sporturi colective, unde vor avea acces gratuit toţi copiii, inclusiv în week-end”, a mai enumerat Constantin Toma.

Primarul Toma anunţă că în cursul acestui an se va constitui un sfat al înţelepţilor din municipiu, denumit consiliul de dezvoltare a oraşului Buzău. Acesta va cuprinde patru comisii: economică, educaţională, socială şi culturală.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI