luni, 11 decembrie, 2023

Constantin Toma, primarul PSD al municipiului Buzău: ”Rezultatul de duminică trebuie să conducă la o resetare a partidului”

Constantin Toma, primarul PSD al municipiului Buzău: ”Rezultatul de duminică trebuie să conducă la o resetare a partidului”

Facebook
Twitter
Email

PSD a obținut la Buzău ”poate cel mai bun scor pentru partid”, spun social-democrații buzoieni. Liderii locali susțin însă că la nivel național rezultatul este nesatisfăcător. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat că rezultatul de duminică, 10 noiembrie, trebuie să conducă la o resetare a partidului.

”E inacceptabil în 3 ani să-ți dărâmi trei guverne si să mai ai pretenția să câștigi și prezidențialele. S-a făcut tot ce se putea la Buzău. Sunt rezultate bune la Buzău. Mesajul meu e să se întâmple multe lucruri bune la Centru că nu se mai poate continua așa”, a declarat Constantin Toma.

Tot despre resetarea partidului, în alți termeni, a vorbit și senatorul Lucian Romașcanu. ”E un rezultat slab comparând cu ce a făcut PSD înainte, e totuși un rezultat care ne bucură si ne arată un început de reconstrucție a încrederii oamenilor în PSD. Ne-am îndeplinit scopul în condițiile în care partid mai demonizat si înjurat decât PSD nu cred că a mai existat in ultimii 30 de ani”, a declarat după închiderea urnelor senatorul Lucian Romașcanu.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că Buzăul a obținut, cel mai probabil, cel mai bun scor pentru PSD din toate județele. ”Buzăul depășește cu mult scorul partidului la nivel național. De fapt, din experiența mea, cred că PSD la Buzău e pe primul lor, depășim 35 la sută cu siguranță. Cred că trebuie să așteptăm în liniste și turul doi”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

În primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României, programat duminică, 10 noiembrie şi-au exprimat opţiunea la urne 183.217 votanţi dintre cei 382.091 buzoieni cu drept de vot. Prezenţa la vot a fost cu puțin peste media naţională din 2019 şi cu circa 5 procente sub cea din 2014.

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale. Dan Barna şi Viorica Dăncilă se luptă pentru finala prezidenţială, arată EXIT Poll-urile realizate de IRES şi de CURS-Avangarde.

http://https://stiridebuzau.ro/politica-administratie/rezultate-partiale-viorica-dancila-pe-primul-loc-in-judetul-buzau-1011.html

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.