vineri, 29 martie, 2024

Consiliul Local se pregătește pentru preluarea în administrare a pădurii Crâng

Consiliul Local se pregătește pentru preluarea în administrare a pădurii Crâng

Facebook
Twitter
Email

Primarul Buzăului va supune dezbaterii și apoi aprobării proiectul de hotărâre care prevede ca pădurea Crâng să treacă din domeniul public şi administrarea Romsilva în proprietatea publică a municipiului şi administrarea Consiliului Local.

Justificarea preluării pădurii Crâng de către administrația locală este aceea că aceasta ar putea fi mult mai bine îngrijită. Pe de altă parte, pădurea care împrejmuieşte cel mai mare parc al Buzăului ar reprezenta o garanţie a municipalităţii în cazul unor eventuale credite financiare.

La acest moment, pădurea Crâng se află în proprietatea Ministerului de Finanţe, care l-a concesionat Romsilva. Singura excepție este zona de promenadă care, în prezent, aparţine municipalităţii.

Aleșii locali ai PNL Buzău au anunțat că la ședința Consiliului Local Municipal ce va avea loc joi, 27 octombrie, vor vota ”pentru” ca Pădurea Crâng să treacă în administrarea Primăriei municipiului Buzău doar dacă se respectă o condiție esențială stipulată într-unul dintre articolele proiectului de hotărâre: „Consiliul Local Muncipal Buzău se obligă cu privire la bunul imobil (…) , să menţină destinaţia actuală, să nu dispună nicio măsură de natura grevării cu sarcina ipotecii, gajului ori înstrăinării”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.