Consiliul Județean Buzău organizează dezbatere publică, pentru a decide ce va construi în locul fostei maternități

Clădirea vechii maternități de pe Bulevardul Gării urmează să fie demolată, autoritățile urmând să găsească o utilitate terenului în urma unei dezbateri publice. Conducerea Consiliului Județean a renunțat la ideea de construi aici o sală de sport pentru persoanele cu dizabilități, după ce, inițial a spus că acolo va fi un centru de geriatrie.

Pe suprafața de un hectar care va rămâne liberă după demolarea vechii maternități, autoritățile nu au încă o soluție, dar propun lansarea unei dezbateri publice în urma căreia să se țină cont și de propunerile buzoienilor.

„Clădirea fostei maternităţi va fi demolată, deja au început procedurile, apoi după demolare se va vedea ce vom face acolo, în funcţie de doleanţele consilierilor, probabil vom face şi o dezbatere publică, în funcţie se oportunităţi se va realiza un alt obiectiv acolo. Terenul, să stea toată lumea liniştită, va rămâne în proprietatea Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Deși, inițial, a spus că acolo va fi un centru de geriatrie, ulterior conducerea Consiliului Județean a renunțat la această idee. Obiectivul va fi totuși construit în apropierea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere.

Fii Reporter