miercuri, 22 mai, 2024

Consiliul Județean Buzău a alocat fonduri pentru modernizarea drumului către patria chihlimbarului

Consiliul Județean Buzău a alocat fonduri pentru modernizarea drumului către patria chihlimbarului

Facebook
Twitter
Email

Veste bună pentru locuitorii din Colți dar și pentru turiști. Drumul care leagă Pătârlagele de Colți va fi asfaltat în această vară cu bani pe care Consiliul Județean i-a alocat în ședința lunii aprilie. Va mai rămâne însă o porțiune de un kilometru cu balast, pe un tronson care trebuie în prealabil să suporte ample consolidări în vederea stopării alunecărilor de teren.

Consilierii județeni au aprobat astăzi alocarea de fonduri necesare demarării lucrărilor de reabilitarea a drumului care duce spre Colți. În prezent, este în desfășurare licitația pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare, iar în scurt timp se va trece și la lucrările propriu-zise.

O porțiune din DC 69 prezintă ceva problema pentru care este necesară efectuarea unor studii geologice. „Lucrările de la Colți vor începe când se va termina licitația pentru covoare asfaltice, probabil într-o săptămână. Astăzi am completat suma pentru proiectare ca să o avem la dispoziție. În această vară se va monderniza acest drum. Mai sunt de reabilitat cinci kilometri, dar va rămâne un tronson care nu suportă covor asfaltic, sunt probleme deosebite cu alunecările de teren, o porțiune de un kilometru, care va fi reprofilat și balastat, deci în condiții de circulație foarte bune până când se va găsi o rezolvare din punct de vedere tehnic ca să poată termina și acest tronson”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Costurile necesare reabilitării drumului care duce spre Colți se ridică la 19 miliarde de lei vechi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură