joi, 29 februarie, 2024

Consilierul local Constantin Ionescu susține că denivelările montate de autorități la trecerile de pietoni nu respectă standardele

Consilierul local Constantin Ionescu susține că denivelările montate de autorități la trecerile de pietoni nu respectă standardele

Facebook
Twitter
Email

Limitatoarele montate în oraș îi enervează nu numai pe șoferi, ci și pe consilierii locali. Independentul Constantin Ionescu a trimis Serviciului Rutier al IPJ Buzău o scrisoare prin care cere lămuriri legate de amplasarea pe mai multe străzi din Buzău a unor denivelări pentru calmarea traficului, construite impropriu înaintea trecerilor de pietoni.

La începutul scrisorii, consilierul independent Constantin Ionescu îi roagă pe specialiștii IPJ să precizeze dacă acele „construcții” menite să limiteze viteza de deplasare sunt făcute și omologate ca și execuție pentru siguranța traficului rutier.

Constantin Ionescu explică în scrisoarea adresată IPJ că denivelările artificiale au un standard de execuție iar din primele observații acesta nu ar fi fost respectate de constructorii care le-au improvizat turnând bitum pe străzile orașului.

„Din informațiile oferite de codul rutier cât și de specificațiile tehnice, aceste dispozitive au următoarele dimensiuni de execuție: aceste limitatoare pot fi din metal sau cauciuc cu inserție galbenă reflectorizantă pentru o mai bună vizibilitate pe timp de noapte înălțimea acestora putând fi de 3,5 sau 7 centimetri în funcție de viteza specificată pe indicatorul „Limitare de viteză” (30,40 și respectiv 50 km/h) și o lungime a căii de rulare între 60 și 90 de cm”, scrie consilierul municipal Constantin Ionescu polițiștilor rutieriști.

Primăria municipiului Buzău a decis zilele trecute să amplaseze în preajma trecerilor de pietoni din apropierea unităților de învățământ denivelări pentru calmarea traficului. Limitatoarele construite de Primărie sunt înalte, înguste și nu respectă regulile privind distanța de amplasare față de trecerile de pietoni și nici semnalizarea acestora nu este conformă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.