Consilierii locali din Opoziție propun dotarea Trans Bus cu autobuze noi cumpărate în leasing

Un independent și aleșii din PNL și PMP din Consiliul Local al Municipiului Buzău propun autorităților municipiului o alternativă la proiectul de extindere a parcului auto al Trans Bus, care în forma inițială prevede cumpărarea de autobuze la mâna a doua. Consilierul independent Constantin Ionescu și ceilalți membri din Opoziție vor cumpărarea a 30 de mașini în leasing.

Propunerea aleșilor municipali, pe care au și depus-o la secretariatul Primăriei, se referă la aprobarea unui contract de leasing financiar, urmând ca Primăria să cumpere, pentru Trans Bus, un număr de 30 de autobuze moderne, cu lungimea de 9 metri, cu norma de poluare Euro 6. Aleșii motivează acest proiect prin faptul că cele zece autobuze cumpărate în 2006 au ieșit deja din garanție, costurile pentru întreținerea lor fiind foarte mari.

De asemenea, contractul de leasing pentru ultimele 20 de autobuze achiziționate ulterior s-a încheiat și el, motiv pentru care, acum există toate premisele pentru modernizarea parcului auto și a sistemului de transport public în comun.

Valoarea contactului de leasing propus este de 3.000.000 de euro și se întinde pe o perioadă de 5 ani, urmând ca ratele să fie plătite din bugetul public al municipiului Buzău.

Fii Reporter