Comitetul Executiv al PSD Buzău, convocat la sfârşitul săptămânii. Sunt invitaţi toţi primarii din judeţ

Preşedintele filialei PSD Buzău, Marcel Ciolacu remis marţi un comunicat de presă, la scurt timp după scandalul iscat în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă.

“După cum bine ştiţi, în Parlament am votat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Iar mâine urmează votul asupra moţiunii de cenzură depusă de cătreopoziţie. Cunosc foarte bine situaţia de la Compania de Apă Buzău, însă nu cred că asemenea ameninţări în spaţiul public pot produce lucruri bune pentru buzoieni, ci dimpotrivă. Primarul Toma are dreptate atunci când critică cele 3 măsuri pe care Ionel Tescaru le propune : creșterea cu 25% a veniturilor conducerii Companiei de Apă, faptul că în contractul ce include indicatorii de performanță ai managerului societății nu există şi calitatea apei drept indicator (toți buzoienii ştiu care este de fapt calitatea apei în oraş) şi o investiție de 3 milioane de euro într-un hotel ce urmează a fi transformat în sediu administrativ. Cu aceste trei propuneri nici eu nu aş fi de acord. Totodată, hotărârile în Adunarea Generală a Acţionarilor se iau numai respectând legea, iar persoanele care nu au dreptul de a participa,încalcă legea. Totuşi, deciziile PSD Buzău se iau în interiorul partidului, în mod democratic. Iar o evaluare corectă a domnului Petre Neagu, preşedinte al Consiliului Judeţean, trebuie făcută în interiorul organizaţiei judeţene, de către cei care l-au votat. De aceea, la sfârşitul acestei săptămâni voi convoca Comitetul Executiv al PSD Buzău, la care voi invita toţi primarii din judeţ. Vom avea o discuţie cu primarii care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Din acest moment, domnul Sălcuţan a încetat orice colaborare cu PSD. Dacă are documente sau informaţii legate de existenţa unui “grup infracţional organizat”, terminologie pe care dânsul o consideră a fi “la modă”, îl rog să se adreseze organelor abilitate” a mai precizat Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Primarul Constantin Toma, membru PSD, a cerut astăzi demisia lui Petre Emanoil Neagu din toate funcțiile publice pe care le deține, cea de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, de președinte al Consiliului Județean și de președinte executiv al organizației județene a PSD.

Reacția edilului-șef a venit după ce, astăzi, secretarul Consiliului Județean, Laurențiu Gavrilă, a respins calitatea de mandatat al municipiului Buzău în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă, atât a avocatului Lucian Sălcuțan, cât și a economistului Georgeta Cristea, șeful serviciului Resurse Umane din Primăria Buzău.

Fii Reporter