CJ Buzău va asfalta drumul care face legătura cu zona unde a fost descoperit Tezaurul de la Pietroasele

Încă un drum de importanță turistică va fi modernizat de autoritățile buzoiene, după cel care leagă Pătârlagele de Colți. Consilierii județeni au aprobat trecerea drumului comunal 44 din domeniul public al comunei Pietroasele în administrarea CJ Buzău pentru ca autoritățile județene să poată aloca fondurile necesare și să reabiliteze această șosea.

Autoritățile din Pietroasele s-au plâns că nu au fondurile necesare reparațiilor, iar trecerea DC 44, care face legătura între DN 1B, Șarânga și Câlțești, în administrarea Consiliului Județean era soluția viabilă. Astfel, drumul care face legătura cu zona unde a fost descoperit Tezaurul Cloșca cu Puii de Aur va face obiectul unei reabilitări adecvate.

Recent, Consiliul Județean Buzău a finalizat proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potențial demonstrat ale județului” care a cuprins modernizarea unui număr de 57 km de drum județean care străbate comunele Vernești, Măgura, Tisău, Pietroasele și Merei, comune cu important rol turistic și economic pentru județul nostru.

„Luând în considerare faptul că pe teritoriul comunei Pietroasele, în cadrul acestui proiect s-a realizat și pasajul suprateran peste situl arheologic din centrul comunei, deschizând astfel o pagină spre cunoașterea istoriei județului, este necesar să contribuim la definitivarea modernizării drumurilor care conduc spre vestigii importante ale comunei Pietroasele”, se precizează în raportul Direcției pentru Administrarea Patrimoniului și Investiții din CJ.

Mai multe drumuri județene care de ani de zile erau în stare degradată, au fost refăcute de curând. Este vorba despre drumul care face legătura între Pătârlagele și Colți, iar acum se lucrează la drumul spre Gura Teghii.

Fii Reporter