CJ Buzău anunță începerea modernizării drumului către Bisoca, zonă cu mare potențial turistic

Vin vești bune pentru locuitorii a trei comune buzoiene. După ani buni de aşteptare, începe reabilitarea drumului județean care face legătura între comunele Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Drumul judeţean 204 C, care asigură legătura dintre DJ 203K – Vintilă Vodă şi Bisoca, prin Săruleşti, şi până la Mănăstirea Poiana Mărului, are o lungime de 24,5 kilometri.
Este o șosea cu multe pante, rampe și curbe, uneori pe un sol predispus alunecărilor de teren.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că s-a încheiat deja organizarea de şantier, iar zilele următoare se trece la refacerea terasamentului.

„Au început lucrările la drumul judeţean de la Vintilă Vodă la Bisoca. S-a făcut organizarea de şantier, de marţi se trece la consolidarea terasamentului, vor fi sute de foraje. Atrag atenţia că lucrarea e una complexă, într-o zonă cu probleme, finalizarea va dura, nu se bate din palme şi gata”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Mai multe firme și-au adjudecat licitația pentru reabilitarea drumului. Este vorba despre asocierea dintre WFA Impex S.R.L. din Turnu Măgurele și societățile CDG Indoconstruct S.R.L., S.C. Euro Prim Building S.R.L. și S.C. Euro Cerad International S.R.L., care vor primi pentru modernizarea șoselei județene nu mai puțin de 68 de milioane de lei.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală iar lucrările ar trebui să fie gata peste doi ani.

Fii Reporter