Cinematograful Dacia a intrat în posesia municipalității buzoiene. Sala este închisă temporar

Reprezentanții Primăriei, împreună cu doi executori judecătoreşti, au preluat sala cinematografului Dacia, în baza unui proces verbal. Deși municipalitatea a câştigat definitiv irevocabil şi executoriu cinematograful şi contestaţiile la executare, fostul administrator a deschis un proces pentru recuperarea investiţiilor.

Omul de afaceri Adrian Neagu susține că are de recuperat 9 miliarde de lei vechi, atât cât consideră că a investit în ultimii ani în obiectiv. Primăria caută deja nou locatar pentru sala de cinema din centrul orașului.

Cinematograful Dacia, construit şi dat în folosinţă înainte de 1989, a făcut obiectul unui îndelung şir de procese în Justiţie după ce, prin Legea 328/2006, statul l-a trecut în proprietatea municipalităţii buzoiene. Obiectivul trebuia predat de către Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Bucureşti care l-a primit în proprietate după 1990, către Primăria Buzăului în baza unor legi ulterioare care completa L328/2006 şi anume Legea 305/2008.

Predarea-primirea obiectivului s-a tergiversat însă ani în şir, iar între timp a fost încheiat un contract între RADEF şi societatea TV Sat 2002 SRL care a preluat sala şi a desfăşurat diferite activităţi şi a iniţiat o serie de investiţii.

Primăria Buzău a câştigat procesele irevocabil şi definitiv şi a trecut săptămâna trecută, cu ajutorul a doi executori judecătoreşti, în posesia sălii. Reprezentanţii TV Sat 2002 spun că acesta este un abuz şi Primăria trebuie mai întâi să plătească 9 miliarde de lei cât valorează investiţiile făcute în interior.

Cinematograful Dacia este închis de aproape o săptămână, obiectivul fiind păzit de polițiștii locali. Edilul-șef a anunțat că va redeschide sala din centrul orașului, imediat ce va găsi o formulă convenabilă, fie prin administrare proprie, fie printr-un contract de închiriere.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI