luni, 15 iulie, 2024

Cinci puncte pentru analiza cărnii de porc vor fi deschise în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat

Cinci puncte pentru analiza cărnii de porc vor fi deschise în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii care vor începe zilele acestea să taie porcul pot face analiza trichinelorscopică în patru puncte din municipiul Buzău, un altul la Râmnicu Sărat şi la cabinetele veterinarilor de la ţară. Acestea vor funcționa în perioada 15 – 24 decembrie, între orele 08.00 și 18.00, preţul unui examen fiind de 11,16 lei.  Direcţia Sanitar Veterinară Buzău va deschide puncte dotate cu aparatură de diagnosticare a cărnii de porc în Piaţa Centrală “Stan Săraru”, chiar lângă biroul Poliţiei de Proximitate, în Piața Crâng, în piaţa din cartierul Micro 5, lângă birourile administraţiei pieţei, şi la sediul DSV. La Râmnicu Sărat, laboratorul va funcționa în piața agroalimentară.

În celelalte localități ale județului, examenul trichineloscopic se poate efectua la cabinetele medicilo veterinari din fiecare comună la prețuri care sunt stabilite de fiecare medic în parte.

Veterinarii atrag atenţia că, pentru obţinerea unui rezultat concludent al examenului trichineloscopic, trebuie să se recolteze bucăţi din muşchiul care căptuşeşete pe interior cavitatea toracică şi de pe diafragmă, cureaua, cum este cunoscută în popor, dar şi de la baza limbii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.