Ce trebuie să știe buzoienii despre depozitarea resturilor vegetale și biodegradabile. Vor utiliza numai pubele maro, pe care le primesc de la RER Buzău

Începand cu data de 2 martie 2017, se reia programul de distribuire a recipientelor pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile/verzi. Distribuirea se va face, ca și până acum, etapizat, iar timp de aproape două săptămâni reprezentanții RER Ecologic Service se vor afla zilnic pe străzi pentru distribuire.

În această etapă sunt prinse un număr de aproximativ 80 de străzi, locuitorii acestora fiind informați în prealabil cu privire la data exactă la care vor trebui să fie acasă pentru a intra în posesia pubelei maro. Cei care nu vor fi acasă la data comunicată își pot ridica pubela de la Garajul RER Buzău (din Intrarea Vadu-Pasii, nr. 1, lângă stația de epurare) pe baza actului de identitate.

Utilizatorii serviciului de salubrizare de la case sunt avertizați asupra faptului că, din momentul primirii acestei pubele maro, trebuie să depoziteze resturile vegetale și biodegradabile numai în acest recipient și că depozitarea neconformă a acestor va duce la măsura neridicării deșeurilor. Măsura este o metoda complementară de a determina cetățenii municipiului Buzău să aplice și să respecte sistemul de colectare separată a deșeurilor implementat de forma de salubritate în concordanță cu cerințele legislative.

După aceste două săptămâni, toate străzile de case din municipiul Buzău vor fi dotate cu astfel de recipiente. În aceste condiții municipiul Buzău se poate mândri cu un sistem de colectare separată pe trei fracții depozitate fiecare în recipiente distincte: deșeuri menajere (în pubela neagră), deșeuri vegetale/biodegradabile (în pubela maro), deșeuri reciclabile (în sacul galben). Fiecare tip de deșeu va fi colectat de mașini separate, în aceeași zi în care se colectează deșeurile menajere.

Ce trebuie depozitat in pubela maro?

* resturi de fructe şi de legume proaspete sau gătite;
* resturi de pâine şi cereale;
* zaţ de cafea / resturi de ceai;
* păr şi blană;
* haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunţite;
* coji de ouă; coji de nucă;
* cenuşă
* rumeguş, fân şi paie;
* resturi vegetale din curte (frunze, crengi şi nuiele mărunţite, flori);
* plante de casă;
* bucăţi de lemn mărunţit;
* ziare, hârtie, carton ( numai daca sunt mărunţite, umede şi murdare)
* excremente de la animale de companie.

Grafic distribuire pubele maro - martie 2017 RER Buzau

Fii Reporter