duminică, 21 aprilie, 2024

Ce spun liderii PSD și UNPR din Buzău despre demisia cabinetului Victor Ponta

Ce spun liderii PSD și UNPR din Buzău despre demisia cabinetului Victor Ponta

Facebook
Twitter
Email
A fost un gest firesc. Asa au catalogat liderii buzoieni ai PSD și UNPR decizia lui Victor Ponta de a-și da demisia, trăgând după el tot guvernul. Emoția generată de cele două tragedii, moartea polițistului Gigină și dezastrul din Colectiv, slăbește pentru moment apetența politicienilor pentru putere.

Deputatul socal-democrat, Marcel Ciolacu, spune că decizia lui Victor Ponta este una onorabilă. ”Chiar dacă guvernul condus de prim-ministrul Victor Ponta este unul caracterizat de performanţă şi dezvoltare economică, acest aspect nu mai contează într-un moment al decontului politic, pe un fond în primul rând emoţional, cauzat de o mare tragedie. Cred că ce s-a întâmplat la clubul Colectiv, o asemena tragedie, a avut o foarte mare încărăctură emoțională atât la oameni și în egală măsură la premier”, a declarat Marcel Colacu.
 
Ciolacu este de părere că alegerile anticipate ar trebui luate în serios, ca variantă de rezolvare a crizei politice.  ”În mometul ăsta se creează majoritățile în Parlament, evident. Deja domnul Oprea a anunțat că nu va mai face parte din viitorul Guvern și, vom vedea, cine va face majoritatea în Parlament acela va avea primul ministru. Poate că nu este catastrofal dacă ne gândim la alegeri anticipate pentru că până la urmă suntem singura ţară din sud-estul Europei unde acestea nu au avut loc până acum”, a declarat deputatul Marcel Ciolacu, președinte PSD Buzău.
 
La rândul său, senatorul Constantin Popa, președinte UNPR Buzău, consideră că gestul premierului era firesc, dată fiind conjunctura creată după ivirea celor două tragedii: moartea polițistului Gigină și incendiul din Colectiv. ”Guvernul a încercat să își facă datoria însă acumulările de nemulțumire din ultimii 25 de ani, generate de corupție, ieșirea la iveală a fel de fel de afaceri oneroase, normal că au determinat poporul să își piardă încrederea în oricare dintre oamenii politici. Cazul polițistului accidentat și apoi tragedia de la clubul Colectiv au fost picăturile care au umplut paharul”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa.
 
Cât privește viitorul politic al țării, senatorul Popa spune că, indiferent de partidele care vor forma guvernul, noul executiv trebuie să înceapă cât mai repede să lucreze. ”Cred că domnul Iohannis va hotărî  ce guvern trebuie să pună. Oricum, trebuie luat în calcul că vine iarna, iar lucrurile devin serioase, avem un buget care trebuie pregătit și sunt atâtea lucururi la orizont care nu trebuie neglijate. Situația este destul de confuză”, a declarat senatorul Constantin Popa, președintele UNPR Buzău.
 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton