miercuri, 21 februarie, 2024

Ce au fost și ce-au ajuns! Doi foști conducători ai Buzăului petrec primul Paște în arest

Ce au fost și ce-au ajuns! Doi foști conducători ai Buzăului petrec primul Paște în arest

Facebook
Twitter
Email
Paul Beganu, fost prefect al Buzăului, și Cristinel Bîgiu, fost președinte al Consiliului Județean și prefect, își vor petrece sărbătorile pascale în arest, pentru fapte de corupție. Încercările celor doi de a scăpa de măsurile preventive, prin intermediul avocaților, care au depus contestații zilele trecute, au fost sortite eșecului.

Fostul prefect al Buzăului Paul Beganu rămâne după gratii, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au respins, ca neîntemeiată, cererea acestuia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai uşoară. Paul Beganu se află în arest din luna noiembrie 2014 fiind cercetat într-un dosar privind retrocedări dubioase de păduri. Soluţia nu este definitivă, putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Paul Beganu a fost reținut, la sfârșitul lunii noiembrie 2014, fiind acuzat că a luat mită un milion de euro de la afaceristul Gheorghe Ceteraș. O măsură similară a fost luată și în cazul respectivului om de afaceri, acuzat că a oferit mită mai multor persoane, printre care fostul prefect Beganu și judecătorul Toader Neculae, de la Judecătoria Pătârlagele, pentru a fi împroprietărit cu cele 5.000 de hectare de pădure, vândute ulterior unei firme străine. 
 
În același dosar mai sunt cercetați sub control judiciar avocatul Cosmin Vasile și Ion Irimia, angajat Romsilva. În arest la domiciliu se află Alexandru Lefter, fostul șef al ITRSV Focșani, care a primit mită 15.000 de euro de la Ceteraș, pentru a aplica ștampila instituției pe titlul de proprietate obținut ilegal de afacerist.
 
Cristi Bîgiu și Florin Colgiu, finul său, vor ciocni ouăle de Paște tot în arest. Magistrații Curții de Apel București au respins contestațiile formulate de avocații celor doi la măsura inițială de prelungire a arestului preventiv dictată de Tribunalul Călărași. Decizia Curții de Apel București este definitivă, astfel că cei doi vor rămâne în arest.
 
Cristi Bîgiu, președinte al CJ Buzău, și finul său, Florin Colgiu, au fost arestați la începutul lunii decembrie, iar de atunci, se află după gratii. Bîgiu este judecat deja pentru luare de mită în formă continuată, în timp ce Colgiu trebuie să răspundă penal pentru pentru complicitate la luare de mită în formă continuată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.