Casă de avocatură, angajată să reprezinte municipalitatea buzoiană în procesele cu Compania de Apă

Municipalitatea buzoiană va plăti 25.000 lei unei case de avocatură care să reprezinte Primăria și Consiliul Local în procesele cu Compania de Apă, societate care a dat în judecată Primăria şi cere anularea a două hotărâri de Consiliu Local. În ultima perioadă, mai multe citaţii au venit pe adresa Palatului Comunal, dinspre Compania de Apă.

Numărul mic de jurişti din Primărie şi volumul uriaş de muncă pe care trebuie să-l presteze echipa municipalităţii au constituit principalul motiv pentru care aleşii locali au hotărît să contracteze o casă de avocatură. Specialiştii angajaţi ar urma să reprezinte municipalitatea în procesele împotriva Companiei de Apă, societate care a dat în judecată Primăria şi cere anularea a două hotărâri de Consiliu Local. Până la judecarea pe fond a dosarelor, respectivele hotărâri au fost blocate.

Municipalitatea a decis sa aloce 250 de milioane vechi pentru contractarea unei case de avocatură. Deocamdată, nu se ştie ce avocaţi vor reprezenta în instanţă Primăria. Primarul Constantin Toma a dezvăluit că mai multe citaţii au venit pe adresa Palatului Comunal, dinspre Compania de Apă.

Conflictul între municipalitate şi Compania de Apă datează din luna iulie, moment în care Consiliul Local Municipal a votat modificarea actului constitutiv al Companiei şi a decis convocarea unei adunări generale a acţionarilor. Ambele hotărâri de consiliu au fost atacate în instanţă de Compania de Apă.

Fii Reporter