Carmen Ichim este noul prefect al județului Buzău. Sorin Gheorghe își va păstra, deocamdată, funcția de subprefect

Guvernul României a decis, joi, mai multe schimbări în prefecturi din țară. La Buzău, șefa Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, a fost promovată la conducerea Instituției Prefectului. Numirea unui nou reprezentant al Guvernului în județ deblochează criza apărută la nivelul Prefecturii, după ce Aurelia Mitrea a fost demisă la începutul lunii martie.

După ce premierul a decis încetarea mandatului Aureliei Mitrea, atribuţiile de prefect au fost preluate de subprefectul Sorin Gheorghe, dar care nu putea da curs problemelor de fond funciar, având în vedere că deţine calitatea de secretar al comisiei şi nu are dreptul să fie şi preşedinte al aceluiaşi for decizional.

Pe de altă parte, la nivel politic era aşteptată o decizie, iar în urma negocierilor s-a ajuns la o nominalizare. Şefa Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, a fost preferată pentru a conduce Casa Albă. ”Pentru mine e o mare provocare şi cred că experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul anilor îmi va fi de folos. Poziţia de prefect mă onorează şi mă obligă, în acelaşi timp”, a declarat Carmen-Adriana Ichim.

Carmen Ichim lucrează de 22 de ani în cadrul Gărzii de Mediu, iar de 12 ani deține funcție de conducere. Ea va prelua funcția de prefect, în timp ce Sorin Gheorghe își va păstra, deocamdată, funcția de subprefect.

Fii Reporter