vineri, 12 iulie, 2024

Campanie de informare adresată copiilor, organizată de Compania de Apă Buzău la Râmnicu Sărat. Acțiunea, parte a unui proiect de dezvoltare a infrastructurii

Campanie de informare adresată copiilor, organizată de Compania de Apă Buzău la Râmnicu Sărat. Acțiunea, parte a unui proiect de dezvoltare a infrastructurii

Facebook
Twitter
Email

Un număr de peste 300 de elevi din ciclul primar și gimnazial din 6 unități de învățământ au participat in data de 18 iunie, la activități interactive și educative în ceea ce priveste consumul rațional de apă și protecția mediului înconjurător.

Acțiunea a fost organizată de Compania de Apă Buzău și a avut loc la Centru Cultural “ Florica Cristoforeanu“ din Municipiul Râmnicu Sărat.

Evenimentul face parte din cadrul Campaniei de informare și publicitate adresată copiilor, aferentă Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Buzău în perioada 2014-2020, proiect cofinanțat de Uniunea Europenă și implementat de Compania de Apă Buzău.

Acțiunea are la bază necesitatea incurajării unor deprinderi bune încă din copilarie, în ceea ce priveste consumul rațional de apă și protecția mediului înconjurător.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei lecții deschise despre circuitul apei în natură, despre metodele de economisire a apei și protectia mediului înconjurator.

Scopul principal al acestor activități este de a educa și conștientiza elevii în privința importanței protejării resurselor naturale și a mediului înconjurător, precum și de a promova un comportament responsabil în ceea ce privește consumul de apă. Prin implicarea lor activă în aceste activități, elevii au avut oportunitatea de a învăța noțiuni esențiale despre circuitul apei în natură, despre importanța economisirii apei și despre modalitățile de protejare a mediului înconjurător.

De asemenea, prin intermediul concursurilor interactive și proiecțiilor de materiale video, elevii au putut să-și consolideze cunoștințele și să se implice activ în procesul de învățare.

Prin oferirea de materiale de promovare personalizate, ghiozdane, sepci, tricouri, caiete, pixuri, pliante Compania de Apă Buzău a transmis un mesaj puternic de susținere a inițiativelor pentru protecția mediului și de încurajare a unui comportament responsabil în ceea ce privește consumul de apă.

Acest eveniment reprezintă una dintre acţiunile organizate de Compania de Apă Buzău în cadrul unei campanii mai ample de informare și conștientizare a comunității în privința importanței protejării mediului înconjurător.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.