joi, 22 februarie, 2024

Buzoienii care renunță în weekend la electronicele vechi, pot câștiga aparate noi

Buzoienii care renunță în weekend la electronicele vechi, pot câștiga aparate noi

Facebook
Twitter
Email

Asociaţia RoRec, împreună cu autorităţile locale, organizează la sfârșitul acestei săptămâni o nouă campanie de colecatere a deșeurilor electrice și electrocansice, care include și o tombolă. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, în municipiul Buzău vor fi deschise șase puncte provizorii de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile de care doresc să se debaraseze. Cetățenii din centrul orașului pot merge la punctul amenajat lângă Mc’Donalds, cei din Micro 3 și în zona Arhiepiscopiei, la punctul de Școala 11, iar locatarii din Broșteni vor avea punct de colectare la Penny Market. Pentru buzoienii din zona bulevardului Nicolae Bălcescu va fi amenajat punct de colectare la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, cei din Dorobanți, la Liceul „Al. Marghiloman”, iar cei din Micro 5 pot duce deșeurile electrice și electrocasnice la punctul de la piața de cartier.

Programul de colectare va fi între orele 9.00 și 17.00.

Asociaţia RoRec și partenerul acesteia în proiect, Primăria Buzău, au găsit o soluție și pentru cetăţenii care deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase, aceștia putând solicita părin telefon preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă. Cei interesaţi au la dispoziție un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă – 0800 444 800. Pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00 și 17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deșeuri de la domiciliu sau sediu.

“Deşeurile electrice devenite nefolositoare, pot fi reciclate până la 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi resursele naturale, iar aruncarea acestor obiecte la întâmplare înseamnă încălcarea legii”, a declarat Andreea Dumitru, manager regional al Asociației RoRec.

Cei care vor alege să se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Buzău, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Philips, Candy, Skill şi Tristar. Pot fi câștigate cinci cafetiere, cinci fiare de călcat, un frigider, două mașini de găurit și un aspirator.

Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 21 octombrie, ora 12.00, la Primăria Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.