Buzoienii care circulă cu autobuzul beneficiază de internet gratuit pe durata călătoriei. Serviciul funcționează deja pe două linii

Modernizarea Trans Bus vizează și domeniul IT. Conducerea societății buzoiene de transport public a început să monteze routere wireless portabile pe autobuze, pentru ca pasagerii să beneficieze de internet gratuit pe durata călătoriilor.

Începând cu data de 24 ianuarie 2016, a fost introdus serviciul Wi-Fi gratuit pe autobuzele liniei 3, ruta XXL – Gară – Strada Pinului și retur. Toți călătorii care dețin smartphone-uri sau tablete beneficiază de internet gratuit, la viteza de 4 MB/s. De pe 25 ianuarie, funcționează un serviciu similar și pe autobuzele liniei 4, Comat – Gara CFR și retur.

Potrivit conducerii Trans Bus SA Buzău, în perioada următoare, toate autobuzele societății vor avea routere wireless portabile, montarea lor fiind parte a strategiei de dezvoltare.

Conform planurilor de viitor ale conducerii Trans Bus, staţiile vor fi prevăzute cu instalaţii pentru afişarea în timp real a curselor şi va fi introdus serviciul de e-ticketing, adică de înlocuire a biletelor clasice cu cartele de transport. În acest scop, în staţii vor fi montate aparate care vor elibera automat carduri de călătorie.

Fii Reporter