Buzoienii au fost la un pas să rămână fără piețe, din cauza indiferenței funcționarilor

Societatea ”Piețe Târguri și Oboare” Buzău și-a încetat activitatea, pentru câteva zile. Asta, deoarece, timp de 30 de ani, nimeni din conducerea unității care administrează piețele sau dintre responsabilii din Primărie nu a observat că actul constitutiv al societății a expirat.

Buzoienii au fost la un pas să rămână fără piețe, iar sute de producători și comercianți fără locuri de muncă.

- Promo -

Asta, deoarece SC Piețe, Târguri și Oboare SA, potrivit actului constitutiv încheiat în urmă cu 30 de ani, își încetase activitatea.

Producătorii și comercianții nu aveau nicio bază legală de funcționare, iar în acest context, buzoienii ar fi rămas fără piețe.

Pentru a salva situația, consilierii locali s-au reunit, joi, în ședință „de îndată”.

Astfel, 22 dintre cei 23 de consilieri locali s-au prezentat de urgență la Primăria Buzău pentru a putea menține în viață una dintre cele mai importante societăți din municipiul Buzău.

Aleșii locali au fost nevoiți să aprobe proiectul de hotărâre prin care societatea a reintrat în activitate. Concret, este vorba despre un proiect prin care a fost prelungit ”actul constitutiv actualizat” al SC Piețe, Târguri și Oboare.

De această dată ”greșeala” a fost reparată, iar documentul a fost încheiat pe o perioadă nelimitată, și nu cum a fost inițial pe o perioadă de 30 ani.

Fii Reporter