vineri, 29 martie, 2024

Buzăul beneficiază de finanțare prin PNDL 2 pentru 131 de proiecte. Printre ele, reabilitarea a două licee și asfaltarea mai multor drumuri

Buzăul beneficiază de finanțare prin PNDL 2 pentru 131 de proiecte. Printre ele, reabilitarea a două licee și asfaltarea mai multor drumuri

Facebook
Twitter
Email

Suma totală a finanțării obiectivelor și proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 – PNDL II, în județul Buzău se ridică la 747,576,988.07 lei, reprezentând un total de 131 de proiecte. Prin acest program sute de mii de locuitori ai județului vor beneficia de condiții mai bune viață, odată cu finalizarea lucrărilor.

Banii alocați vizează cu prioritate rezolvarea nevoile comunităților privind construcția-modernizarea de creșe, grădinițe, școli și unități sanitare, alimentarea cu apă, rețeaua de canalizare, construcția, amenajarea ori modernizarea drumurilor.

Mai précis, în județul Buzău vor beneficia de finanțare 34 de unități de învățământ, inclusiv Colegiul Național „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău și Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Râmnicu-Sărat, care sunt totodată și monumente istorice.

Aproximativ 178 de milioane lei vor fi alocate modernizării a doua drumuri județene (DJ 204C și DJ 203L), 284 de milioane lei pentru străzi și drumuri comunale și 17 milioane pentru poduri și podețe. De asemenea, vor fi alocați bani pentru iluminatul public și vor beneficia de fonduri 17 unități sanitare, 29 de sisteme de apă și canalizare.

Din acest moment revine primarilor fiecărei localități (indiferent de culoarea politică) responsabilitatea de a întocmi sau completa documentația legală necesară proiectelor aferente, pentru ca toate aceste fonduri să ajungă acolo unde este nevoie de ele.

La nivel național, PNDL 2 înseamă un efort de 30 de miliarde lei, angajat până în anul 2020. Potrivit conducerii PSD Buzău, pentru prima dată fondurile de dezvoltare sunt distribuite pe baza unei formule matematice echilibrate, nepartizane politic, care a luat în considerare, în primă etapă, alocarea fondurilor pe județe și apoi repartizarea în interiorul acestora.

În formula alocării acestor fonduri au fost patru indicatori luați în calcul: numărul de localități din județ, populația județului, suprafața județului și impozitul pe venit încasat pe județ.

Astfel, în cadrul PNDL II, raportul dintre județul care primește cei mai mulți bani și județul care primește cel mai puțin este de 2,4, realitate care demostrează asigurarea unei finanțări echilibrate la nivelul întregii țări, în beneficiul tutoror cetățenilor.

Lista completă a obiectivelor și proiectelor PNDL 2 pentru județul Buzău poate fi consultată pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.