Buzăul are echipă completă la vârful Instituției Prefectului. Noul prefect vrea mai multă transparență

Guvernul l-a numit în funcția de prefect al județului pe omul de afaceri Silviu Iordache, propus de PLUS, formațiune căreia i-a revenit funcția conform protocolului alianței de guvernare. De asemenea, în funcția de subprefect a fost numit fostul primar al municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban, de la PNL.

Cei doi au fost învestiți în funcții în cadrul unei ceremonii desfășurată în sistem de videoconferință.

La final, noul prefect al județului Buzău, Silviu Iordache, a prezentat prioritățile sale în noua funcție: mai multă transparență, angajările la deconcentrate să se facă pe criterii de merit, și nu politice, rezolvarea problemelor de mediu dar și dezvoltarea infrastructurii rutiere în județ.

”Ca direcții pe care le am în calitate de prefect al județului Buzău aș începe cu accelerarea procesului de vaccinare și ne dorim ca în deconcentrate să organizăm concursuri corecte pentru ca acolo să ajungă cei mai competenți oameni, fără datorii la partidele politice. Ca direcții personale mai am probleme de mediu pentru că județul Buzău s-a transformat în ultmii ani într-o groapă de gunoi”, a spus prefectul Silviu Iordache.

La rândul său, noul subprefect al județului, Viorel Holban, spune că experiența sa de primar al municipiului Râmnicu Sărat, în două mandate, l-a determinat să accepte această funcție. Râmniceanul va face echipă cu celălalt subprefect, Marieta Boloș.

”Ne dorim să facem o transparență totală cu toate departamentele și ne dorim să avem conferințe de presă mai dese pentru că doar prin dialog și comunicare putem să avem rezultate”, a spus Holban.

Județul Buzău a rămas fără prefect din 4 ianuarie 2021, atunci când Leonard Dimian și-a dat demisia. Din acel moment și până în data de 3 martie, activitatea Prefecturii a fost coordonată de subprefectul Adina Moiseanu, secondată de subprefectul Vasile Alecu.

Ulterior, cei doi au fost înlăturați din funcții prin hotărâre de Guvern, astfel că de la începutul lunii și până acum, la Instituția Prefectului a lucrat un singur subprefect, respectiv Marieta Boloș, propusă de PNL.

Fii Reporter