marți, 19 martie, 2024

Bradul adus în centrul Buzăului a fost donat de o localnică din Movila Banului

Bradul adus în centrul Buzăului a fost donat de o localnică din Movila Banului

Facebook
Twitter
Email

Bradul din centrul Buzăului și cel din Orășelul Copiilor au fost aduși de pe raza județului Buzău. Cel din Orășelul Copiilor provine de la Direcția Silvică, iar cel din Piața Dacia a fost adus din comuna Movila Banului, din curtea unei femei. În ultimii ani, cei doi brazi erau primiţi în dar din Harghita, însă costul transportului lor până la Buzău era foarte mare.

Potrivit conducerii primăriei, banii cheltuiţi anul acesta pentru brazii de Crăciun sunt foarte puţini, pentru că unul dintre ei a fost donat de o buzoiancă din Limpeziş iar pentru celălalt a fost aplicat preţul practicat de Romsilva, care include şi transportul.

”Azi a sosit bradul de Crăciun! În zilele următoare va fi montată plasa de lumini ce va împodobi piața și celelalte ornamente astfel încât, de Ziua Națională, Târgul de Crăciun își va deschide porțile într-o atmosferă de vis pentru toți buzoienii!”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe Facebook.

Instalația pomului de Crăciun din Piaţa Dacia va fi aprinsă pe 1 decembrie, când se va deschide Târgul de Iarnă şi va avea loc spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României. Odată cu aprinderea luminilor multicolore din brad se va aprinde şi iluminatul de sărbători din întreg oraşul. O noutate în acest an o reprezintă și instalarea unei plase de lumini deasupra platoului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.