Autoritățile din Râmnicu Sărat vor construi școli și centre sociale în locul fostelor unități militare

Vechile unități militare, de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, ajung în administrarea Primăriei. Autoritățile locale au semnat deja cu Ministerul Apărării Naționale actele de predare-primire iar în perioada următoare, după consultări cu aleșii locali și cu cetățăenii, vor stabili investițiile care vor fi făcute în zonă.

Autoritățile din Râmnicu Sărat au început în 2009 demersuri pentru preluarea unităților militare, pe terenul cărora și-au propus să realizeze mai multe investiții. Procesul a fost unul de durată și abia zilele acestea procedura de preluare a fost finalizată.

În perioada următoare, după consultări cu aleșii locali, dar și cu cetățenii, se vor stabili investițiile care se vor face în zonă. Este vorba despre suprafețele de pe o parte și de cealaltă a drumului către comuna Podgoria, unde mai sunt câteva clădiri ale fostei unități militare.

sorin cirjan

”Față de momentul în care noi am solicitat nu mai sunt multe clădiri și îmi este teamă că și cele care sunt în picioare, după ce le vom face expertizarea tehnică, probabil că nu vor mai rămâne toate. Noi ne-am asumat și am dat o hotărâre de consiliu local în care noi am spus că acolo putem face sedii de instituții publice, sedii de școli, afterschool, instituții din domeniul serviciilor sociale și medicale și un centru de afaceri”, a declarat Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Aleșii locali din Râmnicu Sărat au stabilit deja o întâlnire pentru data de 8 iunie, în cadrul cărora vor discuta investițiile care ar putea fi realizate pe terenul fostelor unități militare.

Fii Reporter