Au început lucrările pentru închiderea gropii de gunoi a orașului Nehoiu. Prefectul a fost azi în control

Lucrările sunt prevăzute în proiectul ”Închiderea depozitului neconform de deșeuri din orașul Nehoiu” și vor fi terminate la sfârșitul acestui an. Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a inspectat marți perimetrul fostului depozit de deșeuri nepericuloase din Nehoiu.

În prima săptămână de la demararea proiectului, firma care se ocupă de execuția acestor lucrări a realizat acoperirea fostei gropi de gunoi cu pietriș, care este material de umplutură, și tasarea acestuia.

Următorii pași sunt aplicarea unei membrane geotextile care să împiedice infiltrarea apei, acoperirea întregii suprafețe cu un strat fertil și amenajarea de șanțuri pentru drenarea apei pluviale.

Deși termenul prevăzut în proiectul de închidere a depozitului este de maximum 12 luni, atât firma executantă, cât și contractantul lucrărilor, Unitatea Administrativ-Teritorială Oraș Nehoiu, au dat asigurări că acestea se vor încheia în luna decembrie a acestui an.

F4

Depozitul de deșeuri din Nehoiu, a cărui activitate a fost sistată în anul 2009, și alte două depozite din Județul Buzău – cele ale societăților râmnicene Fermit și Venus Oil Reg – se numără printre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau