Au fost suspendate concursurile de angajare pe funcții de conducere din Primăria Buzău

Conducerea municipalității a suspendat concursurile pentru ocuparea unor funcții publice de conducere din Primărie, programate pentru finalul acestui an. Măsura este o consecință a deciziei suspendării de către instanță a hotărârii CLM privind aprobarea noii organigrame, numărului de personal și statului de funcții din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016.

Decizia de suspendare a fost publicată pe site­ul Primăriei Buzău și afectează și concursul pentru șefia Poliției Locale Buzău, care ajunsese într-o etapă finală. Au fost depuse dosarele și selectați candidații care se încadrau profilului căutat, însă aceștia vor fi nevoiți să mai aștepte.

Mai mulți foști șefi ai poliției buzoiene, ieșiți la pensie, vor să intre în conducerea Poliției Locale, iar unul dintre ei este chiar fostul comandant al IPJ Buzău, comisar Ion Marin, care candidează pentru funcția de director executiv.

Pentru funcția de director adjunct s­a înscris Ionel Moise, și el polițist pensionar, iar Marian Șerbulea, fost șef al Poliției Rutiere din IPJ Buzău, candidează pentru postul de șef serviciu Circulație și Disciplină Rutieră din Poliția Locală Buzău.

Concursurile ar fi trebuit organizate în zilele de 12 decembrie, 15 decembrie și 19 decembrie 2016, însă ele au fost anulate din cauza deciziei suspendării de către instanță a hotărârii CLM privind aprobarea noii organigrame, numărului de personal și statului de funcții din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016. Reluarea demersurilor privind angajările în Palatul Comunal va fi decisă după finalizarea procesului.

Fii Reporter