sâmbătă, 13 iulie, 2024

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a finalizat cu succes proiectul „Implementarea Mecanismului de consultare Primării-ONG-Cetățeni”

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a finalizat cu succes proiectul „Implementarea Mecanismului de consultare Primării-ONG-Cetățeni”

Facebook
Twitter
Email

Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a organizat în data de 22 august 2023, conferința de presă prind finalizarea proiectului „Implementarea Mecanismului de Consultare Primării-ONG-Cetățeni” care are rezultate remarcabile pentru Dezvoltarea Comunitară în Nehoiu și Siriu

Mangerul de proiect Maria Mirela MIRCICA a declarat în cadrul conferintei “ ne bucurăm să anunțăm cu mândrie finalizarea cu succes a proiectului „Implementarea Mecanismului de Consultare Primării-ONG-Cetățeni”, un efort de colaborare semnificativ dintre Asociația pentru Dezvoltare Comunitară, Primăria Siriu și Primăria Nehoiu. Această inițiativă inovatoare, finanțată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și cu sprijinul Fondului Social European, a avut un impact semnificativ în consolidarea colaborării dintre cetățeni, autorități și organizații neguvernamentale”.
Rezultate Cheie ale Proiectului:

O parte esențială a acestui proiect a fost instruirea și pregătirea funcționarilor publici, voluntarilor și cetățenilor pentru a utiliza eficient mecanismul de consultare și pentru a contribui activ la dezvoltarea comunității. În acest sens, sunt demne de remarcat următoarele realizări:
Instruirea a 50 de Funcționari Publici:

Un total de 50 de funcționari publici din cadrul Primăriilor Siriu și Nehoiu au beneficiat de instruire specializată în utilizarea mecanismului de consultare, managementul conflictului, comunicarea asertivă și rezolvarea problemelor. Aceasta a contribuit la dezvoltarea abilităților lor de a interacționa mai eficient cu cetățenii și de a aborda provocările comunității.

Instruirea a 50 de Voluntari: Pentru a spori eficiența mecanismului de consultare, 50 de voluntari au fost instruiți să utilizeze aplicația „Proactiv”. Acești voluntari au devenit ambasadori activi în comunitate, contribuind la informarea cetățenilor și la colectarea feedbackului valoros.
Instruirea a 100 de Cetățeni:

Pregătirea a 100 de cetățeni din cele două comunități pentru utilizarea mecanismului de consultare a fost un pas semnificativ spre implicarea activă a cetățenilor în procesele decizionale locale.

O cercetare cu privire la nevoile cetățenilor: Prin intermediul unei cercetări extinse, au fost colectate 386 de răspunsuri din partea cetățenilor cu privire la nevoile lor în raport cu serviciile furnizate de către Primariile Nehoiu și Siriu. Aceste răspunsuri au fost esențiale pentru dezvoltarea funcționalităților aplicației „Proactiv”, astfel încât aceasta să corespundă în mod optim necesităților comunității.

Proiectul „Implementarea Mecanismului de Consultare Primării-ONG-Cetățeni” a depășit așteptările, transformând dinamica comunicației și colaborării în comunitățile Nehoiu și Siriu. Acest proiect a marcat o premieră la nivel comunitar prin dezvoltarea aplicației „Proactiv”, care a devenit un instrument esențial în consolidarea transparenței, consultării și participării cetățenilor în deciziile locale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.