Aparatele de taxat parcarea în centrul Buzăului îi vor înlocui pe încasatorii angajați la Urbis

Reprezentanţii municipalităţii buzoiene lucrează la un plan de eficientizare a sistemului de parcări din oraş, ținta fiind ca taxarea să se facă automat, cu aparate. Noua direcție ar putea avea însă ca efect disponibilizarea actualilor operatori de teren, încadrați la Urbis Serv.

Primarul Constantin Toma a anunțat că toate locurile de parcare cu plată care vor fi amenajate în perioada următoare vor fi administrate de municipalitate, nu de societatea Urbis Serv. Astfel, justifică edilul, se vor scuti salariile angajaţilor societăţii din subordinea Primăriei.

Responsabilii Primăriei sunt în faza de întocmire a documentației necesare accesării fondurilor europene pentru proiectul de informatizare a parcărilor cu plată din Buzău. Va fi un sistem modern, ce nu mai necesită prezența operatorului pe teren.

Parcarea va putea fi plătită direct de clienți printr-un SMS, de pe card sau prin introducerea de monede sau bancnote în dispozitiv. Toate parcările vor fi monitorizate video, se va ști exact câte mașini sunt în parcare, cine a plătit și cine nu.

Fii Reporter