Antrenorul Gloriei, Ion Viorel, vrea să devină primar al Buzăului! Și-a anunţat candidatura pe Facebook

Antrenorul echipei de fotbal Gloria Buzău, Ion Viorel, a luat decizia de a candida pentru Primăria Buzău, din partea Partidului Social Românesc, formaţiunea politică a lui Mircea Geoană. Tehnicianul Gloriei a fost consilier local în perioada 2004-2008 şi s-a aflat în cursa pentru un loc de deputat la alegerile din 2012.

Sportivul în vârstă de 48 de ani şi-a anunţat candidatura pe Facebook.

”Nivelul de corupție din administrația locală a ajuns de neacceptat și a condus la urmări precum birocrația excesivă, lipsa locurilor de muncă, paralizarea economică a orașului și sărăcirea populației; Buzăul are nevoie de dezvoltare, iar buzoienii de protecție socială și am soluțiile necesare pe care să le implementez ca primar al Municipiului. Am fost sportiv de performanță și Buzăul are nevoie de performanță. Am fost și voi rămâne un om de cuvânt și un om de onoare, de aceea mă angajez în fața opiniei publice că voi conduce o campanie electorală decentă, civilizată, urmată de un mandat de primar în urma căruia să rămână realizari de care buzoienii să își aducă întotdeauna aminte. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Ion Viorel pe Facebook.

Ion Viorel s-a născut pe 2 noiembrie 1967, la Mărăcineni, județul Buzău. Ca sportiv s-a remarcat în perioada petrecută la FC Steaua București, Oțelul Galați și VfL Bochum, iar ca antrenor, la clubul său de origine, FC Gloria Buzău, pe care l-a dus între 2005 și 2008 din liga a III-a până în primul eșalon.

”Sunt încântat că PSRO Buzău are posibilitatea și onoarea să îl propună la funcția de primar al Municipiului Buzău pe fostul mare fotbalist al Gloriei Buzău și al Stelei, Ion Viorel. Este o alegere matură și responsabilă a PSRO, pentru că Ion Viorel este un om de acțiune, un om de cuvânt, un om cu soluții reale pentru municipiul reședință de județ!”, este reacția deputatului Adrian Mocanu, recent înscris în partidul condus de Mircea Geoană.

În perioada 2004-2008 Ion Viorel a ocupat funcţia de consilier local al Primăriei Municipiului Buzău din partea Partidului Democrat Liberal, condus de Cezar Preda. Ultima experienţă politică a antrenorului din Crâng a avut loc în 2012, când a candidat pentru un post de deputat din partea Partidului Ecologist Român.

Gloria Buzău, echipa pe care o antrenează, face obiectul celei mai mari anchete FRF privind trucarea mai multor meciuri din Liga 2 în vederea obţinerii unor bani din pariuri.

La câteva zile de la tragedia din Colectiv, ProSport anunţa că Gloria Buzău este bănuită de Comisia de Integritate a FRF că ar face parte dintr-o mafie transfrontalieră care are ca scop trucarea meciurilor în vederea obţinerii unor sume de bani din pariuri.

Dovezile şi mărturiile îi incriminează în principal pe Ion Viorel şi Dan Tulpan, antrenorul şi, respectiv, preşedintele clubului Gloria Buzău, din Seria I a Ligii 2, aceştia făcând însă parte dintr-un angrenaj uriaş, care mai cuprinde mafioţi turci, dar şi antrenori, conducători de club şi zeci de jucători români. Reţeaua ar fi trucat nenumărate partide oficiale şi amicale, 10 dintre ele făcând obiectul annchetei se focalizează pe perioada iulie 2014 – mai 2015.

Fii Reporter