joi, 18 aprilie, 2024

Angajații Primăriei Buzău s-au trezit că nu mai pot circula gratis cu autobuzele TransBus

Angajații Primăriei Buzău s-au trezit că nu mai pot circula gratis cu autobuzele TransBus

Facebook
Twitter
Email

Actuala administrație a Buzăului a pus capăt unei cutume de pe vremea lui Constantin Boșcodeală, aceea a gratuității la transportul cu autobuzele TransBus de care beneficiau angajații municipalității. De la începutul acestei săptămâni, funcționarii care nu dețin autoturisme plătesc biletele de autobuz ca oricare dintre călători. Măsura nemulțumește pe cei care fac muncă de teren.

Zeci de angajați ai Primăriei și societăților subordonate aveau dreptul să circule gratis cu autobuzele TransBus. Funcționarilor municipalității le era suficient să arate legitimația de serviciu șoferilor și controlorilor pentru a li se permite accesul în mijloacele de transport.

De la începutul săptămânii, le-a fost anulat acest drept iar reprezentanții societății de transport public local au primit dinspre Palatul Comunal dispoziția de a ignora legitimațiile de serviciu. ”Am fost dați jos din autobuze, pur și simplu, de către șoferi. Am fost uimiți să constatăm, fără să ne fi anunțat careva în prealabil că nu mai avem acest drept. Aveau acest drept de la femeile de serviciu, până la angajatele din grădinițe, direcții ale primăriei”, ne-a declarat o sursă din Palatul Comunal.

Cei mai afectați sunt inspectorii care fac muncă de teren, pentru a trimite somații sau diverse înștiințări de plată contribuabililor. Ei spun că nici drumurile efectuate în interes de serviciu nu mai sunt gratuite. ”Înțelegem că drumurile de acasă la locul de muncă și invers trebuie plătite, ca toată lumea, însă trebuie să ni le asigure pe cele în interes de serviciu, celor care nu avem mașini personale”, ne-a spus un angajat al Primăriei.

Viceprimarul Andrei Neder a confirmat decizia de suspendare a acestui drept, pe care îl consideră ca fiind abuziv. ”Este firesc ca și angajații Primăriei să plătească bilet, ca toți clienții societății de transport public local. Vom găsi o soluție ca drumurile în interes de serviciu să le fie decontate la sfârșit de lună celor care merg cu autobuzul pe teren”, a declarat Andrei Neder.

Angajații primăriei care vin cu autobuzele la serviciu vor plăti 30 de lei lunar pe un abonament valabil pe o singură linie de autobuz, sau 60 de lei, pentru toate traseele TransBus.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.