Alegeri la Cislău, după ce primarul aflat la al optulea mandat a fost condamnat pentru că și-a acordat ilegal prime

Primarul comunei buzoiene Cislău, Dumitru Mitroiu, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare de către magistrații Curții de Apel Ploiești, după ce, în primă instanță, la Judecătoria Pătârlagele, fusese achitat. Astfel, la Cislău vor fi alegeri locale parțiale.

Totul a pornit de la un control al Curții de Conturi în urma căruia a descoperit că, pe parcursul anului 2012, Dumitru Mitroiu a încasat ilegal, alături de viceprimarul de la acea vreme, sporuri de vechime și de fidelitate.

- Promo -

Instanța de fond, Judecătoria Pătârlagele, îl achitase atât pe el, cât și pe contabilul-șef al Primăriei Cislău, Nicoleta Cristina Botan, care la apel a primt aceeași pedeapsă ca și primarul, 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare.

În ambele cazuri, este vorba despre comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Mai precis, cei doi au fost acuzați că și-au acordat și aprobat ilegal prime în bani pe o perioadă de un an.

Deoarece împotriva lui Dumitru Mitroiu instanța prahoveană a dispus și restrângerea unor drepturi printre care și cel de a alege și de a fi ales, dar și pentru că acesta a fost condamnat penal, la Cislău vor trebui organizate alegeri locale parțiale.

Până atunci, viceprimarul va prelua prerogativele primarului. Dumitru Mitroiu ocupă fotoliul de primar al comunei Cislău din anul 1992.

Judecătorii au mai decis ca pe durata suspendării pedepsei atât Dumitru Mitroiu cât și Cristina Nicoleta Botan să presteze muncă neremunerată în folosul comunității timp de 60 de zile la Primăriile Cătina sau Calvini.

Fii Reporter