miercuri, 12 iunie, 2024

Alegeri 2024: Cele mai multe localități din Buzău vor avea primari PSD

Alegeri 2024: Cele mai multe localități din Buzău vor avea primari PSD

Facebook
Twitter
Email

Partidul Social Democrat a câştigat la Buzău majoritatea mandatelor de primar, inclusiv în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat. Liberalii au adjudecat nouă primării, iar Dreapta Unită, una, cea din Lopătari.

UPDATE: Potrivit numărătorii paralele realizate de organizaţia judeţeană a PSD, formaţiunea politică condusă la Buzău de Lucian Romaşcanu şi-a adjudecat 55 de primării din totalul de 87, PNL a câştigat primăriile din șase localităţi în timp ce în alte 26 de localităţi numărătoarea voturilor este în curs de finalizare.

Primarul municipiului Buzău Constantin Toma a obţinut, potrivit datelor parţiale, cel de-al treilea mandat cu aproape 70% din voturile valabil exprimate. Următorul clasat, Carmen Ichim (PNL) a strâns peste 13% din voturile valabil exprimate.

Florin Drăgulin, candidatul Alianței Dreapta Unită, a obținut peste 8%, iar independenta Haritina Crăiță, aproximativ 4 procente.

Primăria Municipiului Buzău 

PRIMAR MUNICIPIUL BUZĂU

Constantin Toma – PSD – 67,29%
Carmen Ichim – PNL – 13,83%
Florin Drăgulin – ADU – 8,31%
Haritina Crăiță – Independent – 3,97%

Printre localităţile în care social-democraţii au câştigat mandate de primar se numără comunele Săgeata-99% din voturi, Luciu-95% din voturi, Ghergheasa-93% din voturi, Glodeanu-Siliştea-92% din voturi, Movila Banului-85% din voturi, Florica-81% din voturi şi oraşul Nehoiu, cu 80% din voturi.

La rândul său, PNL ar fi câştigat nouă mandate de primar, conform rezultatelor parțiale, în Brădeanu, Cislău, Glodeanu Sărat, Năeni, Padina, Râmnicelu, Ulmeni, Valea Salciei şi Zărneşti. La Lopătari, primarul Claudiu Constantin, susținut de Dreapta Unită, a câștigat un nou mandat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.