Aglomerație în primele zile din an la ghișeele Serviciului de Taxe și Impozite

Sute de buzoieni au luat cu asalt Serviciul de Taxe și Impozite din Primăria Buzău pentru a-și achita taxele anuale pentru locuințe, terenuri și mașini. Deși nu au mai fost cozile din alți ani, numărul buzoienilor care au plătit taxele în prima zi de lucru cu publicul a fost unul impresionant. Astăzi, în primele trei ore, peste 300 de buzoieni au trecut pe la ghișeele direcției, pentru plata dărilor pe anul 2023.

În prima zi cu publicul la Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Buzău, sute de buzoieni au ținut să aștepte câteva zeci de minute pentru a pentru a-și achita taxele anuale pentru locuințe, terenuri și mașini. În trei ore, peste 300 de buzoieni au trecut la ghișeele direcției, pentru plata dărilor pe anul 2023.

Cei mai mulți dintre buzoienii care au venit să-și plătească dările au declarat că nu au acces la Internet, pentru a achita online, sau pur și simplu nu vor să aplice această procedură. Alții spun că este o tradiție veche de zeci de ani de a plăti dările în prima săptămână a anului.

Dat fiind că ne aflăm într-o perioadă în care a crescut alarmant numărul cazurilor de infecții respiratorii, reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite a Primăriei Buzău recomandă cetățenilor achitarea dărilor online.

Și în acest an, buzoienii beneficiază de o reducere de 10 la sută, dacă își achită impozitele aferente clădirilor, terenurilor sau automobilelor, până la data de 31 martie 2023. De asemenea, în cazul persoanelor juridice, bonificația este de 5 la sută.