joi, 18 aprilie, 2024

Adriana Petcu a fost avizată favorabil în comisiile parlamentare pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor

Adriana Petcu a fost avizată favorabil în comisiile parlamentare pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor

Facebook
Twitter
Email

Buzoianca Adriana Petcu, propusă pentru funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru Mediu din Parlament, cu 17 voturi pentru şi 7 împotrivă. Fosta șefă a Direcției Apelor Buzău – Ialomița a depus miercuri seară jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni, iar de la ora 21.00 a participat la prima şedinţă de Guvern.

„Până acum atributul concesionării a fost al Ministerului Mediului, Administraţia Naţională Apele Române putând face doar închiriere. Vreau să dezvolt o metodologie pentru concesionare, să deblocăm această situaţie în cel mai scurt timp. În calitatea mea de salariat al Apelor Române am făcut intervenţii către fostele ministere ale Mediului să dezvoltăm metodologia de concesionare, dar a rămas fără rezultat până la data acesta”, a spus, la audieri, Adriana Petcu referitor la Legea apelor.

Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor şi Pădurilor, este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa de şase ani, iar în 2014 Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă cu funcţia pentru că a fost project officer într-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei.

Adriana Petcu s-a născut la 29 noiembrie 1961, a absolvit în anul 1985 Institutul Politehnic Gh. Asachi, din Iaşi, Facultatea de Hidrotehnică.

După ce a obţinut diploma de inginer în construcţii hidrotehnice, în 1985, a obţinut postul de şef echipă de examinări tehnice de asigurarea şi controlul calităţii în cadrul Întreprinderii Antrepriză Construcţii Nucleare Cernavodă, judeţul Constanţa. Din 1990, lucrează în cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, Direcţia Apelor Buzău-Ialomiţa. Este director al Direcţiei din martie 2010, fiind susţinută la acea vreme de fostul Partid Democrat Liberal, organizaţia judeţeană Buzău.

În 2008, Adriana Petcu a obţinut un certificat de perfecţionare „Mastering Top Skills for Business Executives”, al Universităţii Temple, Tokyo (Japonia).

Potrivit declaraţiei de interese publicate în 2016, pe site-ul www.rowater.ro, Adriana Petcu este acţionar la Peco Buzău, precum şi membru în Consiliul de Conducere al Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Exploatare Sistem Zonal Prahova. Adriana Petcu a contestat în justiţie decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a pierdut în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, soluţia fiind pronunţată în şedinţa publică din 24 aprilie 2015. Marţi, Liviu Dragnea a anunţat că Adriana Petcu a câştigat definitiv procesul.

Împreună cu soţul său, Adriana Petcu deţine un apartament de peste 57 de metri pătraţi în municipiul Buzău, cumpărat în 1991, şi o casă de peste 100 de metri pătraţi, în Spătaru, construită în 2001, unde are şi un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi, pe care l-a cumpărat în 1997. De asemenea, soţul său a primit moştenire în anul 2009 un teren agricol de peste 9.000 de metri pătraţi în comuna Robeasca, judeţul Buzău. Adriana Petcu mai figurează ca proprietar al unui autoturism Skoda cumpărat în 2006.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.