vineri, 29 martie, 2024

Adio spectacole în Piața Dacia, din finalul manifestării ”Zilele Buzăului”. Iată motivul pentru care anul acesta nu vor mai avea loc

Adio spectacole în Piața Dacia, din finalul manifestării ”Zilele Buzăului”. Iată motivul pentru care anul acesta nu vor mai avea loc

Facebook
Twitter
Email

„Zilele Buzăului” sunt mai sărace anul acesta cu evenimentul care în alți ani era punctul culminant al manifestării, spectacolul din Piața Dacia. Acesta lipsește din program, motivele fiind legate de suprapunerea cu perioada campaniei electorale, care începe pe data de 5 mai.

„Zilele Buzăului” reprezintă un eveniment cultural-artistic sărbătorit în fiecare an, de peste un deceniu, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Patronul spiritual al municipiului Buzău, Sf. Mucenic Sava Gotul, este celebrat, în fiecare an, la 12 aprilie.

Seria evenimentelor culturale începe marți, 12 aprilie, odată cu sărbătorirea hramului Catedralei Municipale „Sfântul Sava”. Pentru acest eveniment, Primăria Buzău va cheltui 10.000 de lei, cu organizarea mesei de hram.

Următorul eveniment programat în cadrul Zilelor Buzăului va fi marți, 19 aprilie, începând cu ora 18.30, la Vila Albatros din Parul Marghiloman. Aici va avea loc o seară lirică, în compania corului „Lira”.

Între 4 și 8 mai, Primăria participă la organizarea Festivalului Internațional de Film Buzău – Buzz CEE, iar între 6 și 8 mai, este coorganizator al Festivalului internațional de muzică ușoară pentru copii și tineret „Mihaela Runceanu – Pentru voi, muguri noi”.

Joi, 12 mai, începând cu ora 11.00, la Sala 13 a Palatului Comunal va avea loc vernisajul expoziției „Marghiloman Art”, organizată de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău. În cadrul aceluiași eveniment vor fi prezentate volumele: „Cartea Teatrului” – autor Marin Ifrim, „Un nume adunat pe-o carte” – autor Nicolae Peneș și „Conducătorii românilor.

Organizatorii vor profita de această ocazie pentru a organiza festivitatea de premiere și de conferire a titlurilor „Cetățean de Onoare al municipiului Buzău” și „Omul Anului 2015”.

Laureații primei distincții sunt Mario Mason și Damian Titi, în timp ce nominalizați la „Omul Anului” sunt Ștefan Iovan și Nicolae Peneș. Fiecare dintre cetățenii de onoare, 62 în total, vor primi câte 595 de lei, ceea ce înseamnă un buget de aproape 370 de milioane de lei vechi.

Spre deosebire de anii trecuți, buzoienii nu vor mai avea cele trei zile de spectacole, cu mici și bere, în Piața Daciei, care închideau manifestarea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.