vineri, 12 iulie, 2024

Activitatea Primăriei Buzău, blocată după plecarea secretarului

Activitatea Primăriei Buzău, blocată după plecarea secretarului

Facebook
Twitter
Email

Plecarea secretarului interimar al Primăriei, Diana Pavel, înapoi la Prefectură, locul de muncă de unde fusese detașată, a provocat o veritabilă criză. Fără secretar, municipalitatea se vede în situația de a nu mai putea elibera niciun document cu caracter juridic.

Orice document juridic trebuie să primească un aviz de legalitate, semnat de secretar. În momentul de față, după plecarea Dianei Pavel, un singur funcționar din Primăria Buzău îndeplinește condițiile cerute de lege pentru ocuparea acestui post, dar nu este interesat de funcția de secretar al municipiului.

Bogdan Barbu, singurul care ar fi putut face acest lucru și care a mai ocupat funcția de secretar a declinat oferta primarului Constantin Toma iar acum Primăria municipiului nu are secretar.

În aceste condiții autoritățile din Palatul Comunal nu văd decât o singură rezolvare la problema cu care se confruntă. Este vorba despre transferarea unui secretar de la o primărie din mediul rural care, măcar temporar, să îndeplinească funcția de secretar al Primăriei Buzău. Acest lucru nu se va putea face însă decât după Paște când și primarul Constantin Toma va reveni la Primărie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.